Dag 9
30 december 2025 - Fieberbrunn, Oostenrijk
Ongelofelijk het is al dag negen, wat vliegt de tijd. Vanochtend zijn we bijtijds opgestaan, want vandaag gaan we een ritje naar Duitsland maken. Daar wordt vanaf vandaag vuurwerk verkocht. En tja, daar waren we vorig jaar door omstandigheden niet aan toegekomen.
Maar natuurlijk ga ik eerst even het uitzicht genieten.
Bij de Lidl in Duitsland aangekomen staat er al een rij van ruim 20 personen voor de ingang. Het blijkt dat ze de winkel hadden afgesloten, zodat ze rustig alles klaar konden zetten voor de stroom vuurwerkklanten. Even later ging de deur open en iedereen stroomde(stormde) naar binnen.
Rob ging met het winkelwagentje op een strategisch punt staan. Zodat Iris en ik de "normale" boodschapjes aan de ene kant erin konden doen en de jongens het vuurwerk aan de andere kant. Wat een gekkenhuis. Niet normaal.
Toen de jongens het nodige aan vuurwerk hadden aangeschaft en ook alle boodschapjes erin lagen konden we naar de kassa.
Onderwijl vinden we het wel tijd voor een lekker bakkie koffie, dus had Lars een leuk koffiehuis in de buurt gevonden. We hebben er heerlijk van genoten.
Onderweg terug zijn er weer mooie foto van de omgeving gemaakt.
We kwamen een tankstation tegen waar de super € 1,46 was, dus hup even afslaan. Maar voor mij stond een dame die op haar gemakje ging tanken, daarna op een super langzame manier haar ramen nog eens ging schoonmaken. Daarna pas naar de kassa ging, zonder de auto iets naar voren te rijden. Op zich geen ramp, totdat we er achter kwamen dat de benzine klokslag 12 uur ineens 7 cent omhoog ging. Dus toen deze dame na 15 minuten eindelijk weg reed zag Iris ineens dat de prijs naar € 1,52 verhoogt was. 🤦🏼♀️De groetjes, ik ben toch "Jan de Hollander" en we hebben nog bijna een halve tank. De keuze was makkelijk, dan maar verder rijden. We weten nu in ieder geval dat we voor 12 uur voordeliger kunnen tanken.
Iedereen heeft lekker een relax middagdagje gehad. Tv gekeken, puzzelen, boekje gelezen enz.
In eerste instantie zouden we vandaag niet naar de piste gaan. Maar het blijkt dat er vanavond avondskieën in Winterglemm is, dus de plannen worden aangepast. Niels en ik gaan even naar de piste om de dagkaarten voor morgen nu al aan te schaffen, want als je dit na 15 uur doet, mag je de rest van de middag en de avond gratis erop snowboarden/skieen.
Na het avondeten vertrekken we richting Winterglemm. Parkeren blijkt daar wel een dingetje te zijn, er zijn alleen parkeerplaatsen voor hotelgasten en verder niets. Ja, we konden ook de parkeergarage in, maar dat vind ik toch geen slim idee met een dakkoffer op de auto. Wordt het wel een heel open en smal dakkoffertje.
Eerst maar even Lars en Niels zo dicht mogelijk bij de piste afzetten en dan zoeken naar een plekje voor de tuut. Toen dat gelukt was, gingen wij rustig naar de piste wandelen. Daar aangekomen kwamen Lars en Niels net de piste af.
Er zijn behoorlijke stukken waar ijsplaten aanwezig waren, Iris was blij dat ze besloten hadden om niet naar boven te gaan. Wij zijn met zijn drietjes in een bar aan de piste gaan zitten. Daar hebben we van een lekkere chocolademelk en Iris van een lekker drankje genoten.
Onderwijl kwamen er weer mooie foto's van de piste binnen. En een leuk filmpje.
Rond 21.30 uur kwamen de jongens van de pisten en zijn we rustig terug gereden. Nog even een drankje genomen, voordat we gaan slapen en ons dagverslag geschreven.

Maar ..... wij gaan mooi knallend en prachtige siervuurwerk het jaar uit en het nieuwe jaar in.🎆🎇