Dag 13 op Curaçao, dag van vertrek
7 juni 2024 - Curaçao, Nederlandse Antillen
Vandaag wakker geworden voordat de wekker afging. Het is de dag van het vertrek, we mogen nog eventjes van Curaçao genieten. Maar voor nu eerst de koffers pakken, wat toch eigenlijk wel altijd een dingetje is. En nu helemaal, want de spijkerbroeken gaan we nu echt nog niet aantrekken. Dus we hebben een koffer met kleding wat we straks aantrekken en koffer met alles wat in het ruim kan. Een tas met handdoeken en badspullen en een tas met leesvoer en lekkers.
Eindelijk alles ingepakt en bezakt naar de receptie, daar komen we er achter dat wij ook een tweede sleutel hadden. Waar is die. Ik heb een sleutel en Rob ook als het goed is. Die zou het niet meer weten, dus ik haal voor de zekerheid mijn handtas ondersteboven. Maar ben er vrijwel zeker van dat ik hem niet heb en dat klopt. Dus Rob kijk jij even in je heuptas, nee....hij kan hem niet vinden. Dus hup terug naar het appartement, want dan moet hij daar of in de auto liggen.
In het appartement ligt die niet, dus Rob gaat naar de auto en geeft nog even zijn heuptas en zegt kijk jij nog even. Nou...... hij is nog geen twee stappen de deur uit of ik zie de sleutel gewoon in zijn heuptas liggen. Gelukkig gevonden, dat is het belangrijkste, ik had hem nu natuurlijk naar de auto kunnen laten lopen en daar lekker alles ondersteboven laten halen....🙈🙈🙈😬🤪🤪🤪 Maarja, dat is ook weer zonde van de tijd, dus ik geef zoals ik ben een heel zacht gilletje naar Rob dat de sleutel gevonden is.🤭😂😂😂🤭 (volgens Rob deden ze meteen de pontjesbrug open,nou dat is ook niet lief😂😂😂)
Hup naar de receptie daar alles ingeleverd, de tassen en koffers achtergelaten en nu eerst nog even heerlijk ontbijten.
Na het ontbijt zijn we nog even een rondje wezen lopen om de laatste dingetjes te kopen. En natuurlijk langs de bootjes uit Venezuela om uit een kokosnoot te drinken!
Daarna rustig naar "van Gogh" om daar nog te genieten van een Frappé Cappuccino en koffiebonen te kopen. Ze branden hier zelf de bonen en het is allemaal Frair Trade. Ze halen hun bonen uit Colombia, Ethiopië, Rwanda en Venezuela. Ook krijgen we mooi uitleg over de bonen en hoe ze zowel rauw als gebrand eruit zien.
Vlug nog even naar het zwembad om af te koelen, want voordat we het weten is het 15.30 uur en dan gaan we douchen en omkleden om naar het vliegveld te gaan. De temperatuur is behoorlijk warm, 42 graden is de gevoels temperatuur, dus doen onze spijkerbroek pas na het zwemmen aan.
We moeten zeggen ineens gaat de tijd voor ons gevoel heel snel en moeten wij ons omkleden. En ook de koffers natuurlijk reorganiseren zodat alles in de juiste zit.
Wat is het warm, gelukkig hebben we airco in de auto en die staat volop aan. Bij het vliegveld zou een benzinepomp zijn hadden ze gezegd toen we de auto hadden opgehaald. Nou alles wat we zien, geen benzinepomp.
Blijkt deze ruim 10 minuten verder rijden te zijn.🤦🏼♀️😬🤔 Dus vol gas naar de benzinepomp gereden en weer terug. Gelukkig hadden we wat ruimer ons tijdschema ingepland en waren nog ruim op tijd voor het inchecken. Op het vliegveld nog even met Iris gesproken via WhatsApp, want die komt ons morgenochtend ophalen. We zien nu ons vliegtuig landen, die komt van Aruba, dus dit keer wel volle bak en kunnen we niet bij het raam zitten. Geen ramp, want we willen toch even lekker gaan slapen. Morgen wordt het weer een drukke dag als we thuiskomen.
Helaas kunnen we geen foto's meer plaatsen, want het schijnt dat ik aan het limiet zit! Nou, dat is waardeloos.😬😣😖☹️
Maargoed....we gaan zo aan boord van het vliegtuig en hopen na het diner te kunnen slapen. En staan straks heerlijk in Nederland weer aan de grond.🛬🛬🛬
Lieve lezers we hopen dat jullie ons reisverslag leuk vonden, wij vonden het in ieder geval erg leuk om te schrijven en voor ons ook een mooie herinnering om op terug te kijken en lezen.
Tot snel allemaal en veel liefs.😘💝❤️
Martin en Tamara:7 juni 2024Goeie terugreis schatten, het was heerlijk om jullie te volgen!
Fam Bartels:8 juni 2024😘💝