Dag 9 Kaprun!

30 december 2024 - Fieberbrunn, Oostenrijk

Vandaag begon de dag weer heerlijk, na het ontbijt stappen we in de auto om naar het hoogste punt van Salzbrug, tevens een gletsjer te rijden. En wat is de rit er naartoe al prachtig.

100003940310000392421000039260100003923310000392361000039251

Na een klein uurtje arriveren we daar en gaan we met de gondel omhoog. Ik ben zo slim om in de gondel met mijn gezicht richting berg te gaan zitten, waardoor het iets minder eng blijkt te zijn. De gondel zit aan twee kabels vast, dat heb ik nog niet eerder gezien.

100003941910000394151000039120

Halverwege de eerste gondelrit kijk ik toch even om, omdat iedereen zegt dat het uitzicht zo mooi is.

100003912310000391221000039117

En ik moet zeggen het uitzicht is prachtig, er worden genoeg foto's genomen dus draai me snel om.🤭☺️

Uiteindelijk hebben we in drie gondels moeten zitten om helemaal naar de top te gaan.

1000039439100003926910000392661000039263100003912810000391291000039121

Wat is het uitzicht hier fantastisch, je krijgt het gevoel dat je op de top van de wereld staat. En ik weet er zijn vast en zeker hogere bergen, maar deze is de hoogste hier en ik ben trots!😊😊

Als we op de top aankomen is het gebouw drie etages hoog. We gaan eerst helemaal naar de bovenste verdieping boven het restaurant om daar rond te kunnen kijken en te genieten van het uitzicht.

10000393711000039329 10000394471000039136 1000039132

Er is zelfs een panorama platform waar we op kunnen lopen. Ik keek alleen vooruit en had dus niet door dat je door het rooster onder je voeten helemaal naar beneden kon kijken.😬😬😬

1000039463100003949910000395241000039518

1000039571

Het rondje op de foto is waar wij stonden. Wij hebben veel rondgekeken en genoten van alles. Ook hebben ze verrekijkers en als je er doorheen kijkt zie je de hoogtes van de bergtoppen en dergelijke.

1000039581100003959510000396021000039588

Daarna zijn we eerst naar het restaurant gegaan om daar te gaan eten.

1000039575

Ook hierbij hadden we een heel mooi uitzicht.(zie filmpje)

Daarna gaan we met een bergtrein naar de piste, waar Lars, Iris en Niels vanaf gaan. Wat is het ski/snowboard gebied hier groot en alle soorten pistes zijn aanwezig.

10000391641000039171

Er is ook een funpark aanwezig, waar Rob en ik van bovenaf op kunnen kijken en Lars en Niels gaan daar ook doorheen. Mooi om te zien.

Maar dan na een paar keer er doorheen te gaan gebeurd iets waar wij behoorlijk van schrikken, Lars gaat over allerlei sprongen op het parcour, maar bij de laatste sprong maakt hij een giga klap en valt van ongeveer vier meter hoogte plat op zijn rug en blijft liggen. Iris en Niels zijn snel bij hem en wij kijken het machteloos vanuit de verte toe.

Na even WhatsApp contact te hebben, gaan ze langzaam naar de gondel en komen naar ons toe. Ik zie meteen dat het niet goed is en we gaan met de gondels naar beneden, tussen de twee gondels staat er een sneeuwscooter op Lars te wachten zodat hij geen afstanden meer hoeft te lopen.

1000039320

Helemaal beneden aangekomen krijgen we de gegeven van een dokters post in Kaprun.

1000039608

Daar is een oudere arts die redelijk Nederlands blijkt te kunnen en hij wilt dat Lars ook Nederlands praat, de arts praat op een leuke gebrekkige manier nederlands terug. Na lichamelijk en urineonderzoek(ivm de nieren), wordt er meteen besloten om röntgenfoto's te maken. De foto's wordt in een kamer ernaast bekeken.

En toen de arts.......

"Mammie even moeten kijken"

riep, wist ik genoeg..... En arts roept je alleen erbij als ze echt iets zien. En ja, helaas op het moment dat ik naar de foto kijk zegt de arts..... Lars heeft zijn wervel gebroken.

Die uitspraak doen Lars en mij even de moed in de schoenen zakken.

"Gelukkig" blijkt het op een zeer gunstige plek van de wervel te zijn, maar zoals de arts zegt die wel enorm veel pijn geeft, daar waren wij al van op de hoogte.

Lars mag zich op geleide van de pijn bewegen en zelfs als de pijn het toelaat ook snowboarden. We krijgen zware pijnstillers, pijnstillende gel om op zijn rug te smeren en een maagbeschermer mee. Maar de arts geeft al.aan dat hij minimaal vier tot zes weken pijn zou houden. En dat hij bij thuiskomst voor controle naar zijn eigen huisarts moet.

In het appartement aangekomen gaat Lars na het douche op bed liggen om even rust te nemen.

Iris, Niels en ik gaan maar een symfonie op de piste van Fieberbrunn.

1000039209

Als we terugkomen heeft Rob wat lekkers op tafel gezet en komt Lars er ook nog even gezellig bij zitten.

1000039380

Maar dat blijkt voor Lars toch een beetje teveel van het goede en kruipt met pijnstillers zijn bedje in.

Wij ronden de avond ook af. Het is een hele rare dag geweest. En natuurlijk heeft Lars enorm veel geluk gehad, het had veel erger kunnen aflopen. Maar ik vind het best wel heavy.😟

1. Anja Dijkhof:
    30 december 2024
    Heftig voor lars heel veel beterschap
  2. Fam Bartels:
    30 december 2024
  3. ELLY Schippers:
    31 december 2024
    Dat was schrikken voor jullie. Hoop maar dat de pijn voor Lars te doen is met pijnstillers. Maar toch nog blijven genieten ondanks dit. Voor jullie allemaal een fijne jaarwisseling. 🥰
  4. Fam Bartels:
  5. Rien Schrijver:
    31 december 2024
    "De gondel zit aan twee kabels vast, dat heb ik nog niet eerder gezien". Liesbeth, ze wisten al, dat je eraan kwam. Maar dit is echt de beste therapie tegen hoogtevrees. Doe dit nog een paar keer en dan gaat het echt véél beter. Jammer van de val van Lars. Maar had idd véél erger kunen uitpakken. Maar één verkeerde beweging bij snowboarden en dan kan hij door de pijn niet meer op of af. Ik zou maar uitkijken daarmee. Maar, schitterend decor. Mooie reis. Lekker genieten verder.
  6. Fam Bartels:
    31 december 2024
    Lief hé, dat ze de gondel voor mij even met twee kabels hebben vastgemaakt.🥰😂
    En vandaag doen we zeer zeker een dagje rustig aan.
  7. Pap en mam:
    31 december 2024
    Beterschap voor lars maar wat is het daar mooi doe verder maar kalm aan fijne jaarwisseling liefs van opa en oma xxxxx
  8. Fam Bartels:
    Dank u.😘
  9. Martin en Tamara:
    31 december 2024
    Jemig dat is schrikken! Gelukkig is het nog relatief "goed" afgelopen. Wens hem heel veel sterkte en beterschap en geef hem maar veel fruitjes voor zijn herstel!
  10. Fam Bartels:
    31 december 2024
    Dank je, helaas mag hij nu nog geen fruitjes ivm zijn pijnstillers. Maar ze staan klaar als het wel weer mag.😂😘
  11. Truus:
    31 december 2024
    Jeetje dat is zeker schrikken. Wat een geluk dat het nog redelijk goed is afgelopen. Heel veel sterkte en beterschap voor Lars. Zou maar goed uitkijken nu.
    Stoer hoor Liesbeth, al die hoogtes
    Maar wat een prachtige views krijg je te zien, zeker op die hoogtes.
    Geniet nog even lekker van jullie dagen. Fijne jaarwisseling en tot gauw.😘
  12. Fam Bartels:
  13. Sandy Zwijnenberg:
    31 december 2024
    Neeee wat onwijs klote zeg😔zo'n mooie dag met dat uitzicht en dan dit. Wens Lars maar verl sterkte en hopelijk kan hij nog een beetje genieten zonder al teveel pijn. Veel liefs😘
  14. Fam Bartels:
  15. Annemarie:
    31 december 2024
    Wat verschrikkelijk voor Lars,hoop dat de pijnstillers gauw helpen
    Maar lies jij heb wel op de hoogste berg gestaan,knap van je hoor.
    Heb nooit geweten dat jij zo,n hoogte vrees had.
    Verwen Lars maar lekker en laat hem voorzichtig zijn.😘😘❤️
  16. Fam Bartels:
    😘💝
  17. Nelleke:
    31 december 2024
    En toch lees ik deze verhaaltjes liever niet hoor! 😱
    Wat een schrik, sterkte voor jullie!
  18. Fam Bartels:
    31 december 2024
    Dank je, snap ik helemaal, ik maak ze liever ook niet mee.😘
  19. Cathrien Everhardus:
    31 december 2024
    Wat een verhaal Liesbeth, sterkte voor Lars en voor jullie!
    Gelukkig is het goed afgelopen.
  20. Fam Bartels:
  21. Myrna Smitz:
    31 december 2024
    OMG 😲 dat was schrikken en heftig, heel veel sterkte en beterschap voor Lars 🍀🙏🏾🍀
    Blij dat het toch redelijk goed is afgelopen 😘
  22. Fam Bartels:
    Dank je!😘
  23. Marian Webbink:
    1 januari 2025
    Nou, das schrikken. Beterschap voor Lars en hopen dat het goed zal gaan.
  24. Fam Bartels:
    1 januari 2025
    Was zeker schrikken, dank je wel!
  25. Oli:
    3 januari 2025
    Pfff daar ben je altijd bang voor op de piste. Dat er iemand valt en slecht terecht komt. Sterkte voor Lars
  26. Fam Bartels:
    4 januari 2025